Wat is het Resilience Movement Programma?

by | Jul 23, 2020

Het Resilience Programma
Van vrijdag 7 tot zondag 9 Augustus aanstaande vindt het allereerste Resilience Movement weekend plaats. Dit weekend staat volledig in het teken van het immuunsysteem, bewegen, voeding en natuur. Back to basic, maar niet basic. Gedurende dit weekend, wat we in samenspraak met Wout van Helden van Helden Health vormgegeven hebben, combineren we dingen die je normaalgesproken niet direct in één adem zou noemen, maar die eigenlijk zo goed samen gaan!

Beweging
We beginnen op vrijdagmiddag ergens op een klein stationnetje op de Veluwe. Vanuit daaruit hiken we – dwars door de natuur – in zo’n 2 uur naar onze campsite voor het weekend. In de twee dagen die volgen starten we elke ochtend rustig met Zero Forms training en een Standing Meditation van Crazy Monkey Jim Olde Rikkert. Zero Forms oefeningen dragen bij aan het verbeteren van onze houding. Jim neemt ons mee door verschillende Movement bewegingstechnieken om onze reikwijdte te vergroten. Hij zal ons leren hoe beweging bijdraagt aan een betere weerbaarheid. Dit alles van heel rustig bewegen tot snelle actie maar vooral spelenderwijs je reikwijdte ontdekken. Door cognitieve spellen trainen we naast onze bewegingsvrijheid ook onze hersenen. We gaan leren vallen, en misschien klimmen we ook nog in een paar bomen.. Daarnaast gaan we, voor wie dat wilt, zowel op zaterdag als op zondag trailrunnen en kan er gezwommen worden in – niet super helder – open water!

Kennis
Op zaterdag verzorgt Wout twee workshops over respectievelijk ons immuumsysteem en intermittent living. Wout werkt als Orthomoleculair therapeut volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Hij houdt zich bezig met het het speuren naar de oorzaak van klachten en het verbeteren van prestaties door gebruik te maken van voeding- en leefstijlinterventies. Met focus op brein, immuunsysteem, darmen en DNA. In zijn workshops gaat hij het hebben over flexibiliteit. Een teken van een goede gezondheid is dat je, wanneer je uit balans raakt, je snel weer in balans kunt raken. Nu kunnen we ook door onszelf regelmatig met evolutionaire prikkels uit balans brengen om sterker te worden. En dat gaan we dit weekend ervaren! Op zondag komt er na het ontbijt een expert op het gebied van bushcraft en wildplukken langs die ons mee neemt door het bos en ons daarbij leert om met zijn ogen naar de natuur te kijken. We gaan wildplukken en koken na afloop een lunch me onze zelf geplukte ingrediënten! De dagen daarvoor eten we lekkere en gezonde maaltijden die we klaarmaken boven het kampvuur.. Bij deze maaltijden zullen we een aantal ingrediënten tegen komen waarmee in de workshops van Wout ook al kennis gemaakt hebben..

Kamperen
Het beste van dit alles? Een weekend lang komt ons leven in de buurt van dat van onze voorouders duizenden jaren geleden. We kamperen midden in het bos, slaan douchen een weekendje over en verwonderen ons ‘s avonds en ’s nachts over de eenvoudige, maar eindeloze schoonheid van ons kampvuur en de sterren.

Bij zijn? Dat kan! We hebben nog 3 plekjes vrij…

RECENT POSTS