the Resilience Movement

20,21,22 nov 2020
Check out the details

Veel Te Schoon

In onze gedesinfecteerde verstedelijkte samenleving leven we veel te schoon. We komen amper nog in aanraking met natuur en daarbij missen we het contact met een grote verscheidenheid aan verschillende bacteriën. En komen we in contact, dan snel onze handen wassen, toch? Juist wanneer we in aanraking komen met een grote verscheidenheid aan “vieze” dingen, trainen we ons immuunsysteem. Wanneer is de laatste keer dat je je handen in de modder hebt gestoken, in een boom hebt geklommen, modder gegeten of met verschillende bloemen hebt gekookt? Hoog tijd, nietwaar? Dat vonden Tijn, Wout en ik ook, en daarom hebben we samen iets heel moois bedacht..
Tijdens dit avontuurlijke weekend gaan we kamperen op een geheime locatie op de Veluwe, midden in het bos. We hiken er naartoe, maken een kampvuurtje, gaan lekker bewegen, trailrunnen, zwemmen in niet zo heldere meertjes en slapen onder de sterren. We gaan kamperen zoals ze dat eeuwen geleden ook deden; zonder douches, en zonder wc’s. In deze omgeving zullen de inspirerende kennis van onze twee gastsprekers en de evolutionaire prikkels van je eigen lijf je afweersysteem een boost geven! 

Psycho-Neuro-Immunologie masterclass met Wout van Helden
Wout van Helden werkt als Orthomoleculair therapeut volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Hij houdt zich bezig met het het speuren naar de oorzaak van klachten en het verbeteren van prestaties door gebruik te maken van voeding- en leefstijlinterventies. Met focus op brein, immuunsysteem, darmen, DNA en intermittent living.
In zijn lezingen gaan we het hebben over flexibiliteit, een teken van een goede gezondheid is wanneer je uit balans raakt, je snel weer in balans kunt raken. Nu kunnen we ook door onszelf regelmatig met evolutionaire prikkels uit balans brengen om sterker te worden. En dat gaan we dit weekend ervaren.
Dit allemaal met focus op onze immuniteit, dat tegenwoordig veel in het nieuws komt. Wat is het immuunsysteem, wat het doet en en vooral hoe kun je nu zorgen dat deze goed kan reageren wanneer je een infectie krijgt. Je bioritme, je eigen met bacteriën (microbioom), je voeding, je leefstijl, stress, alles heeft invloed op je gezondheid. Hoe blijf je overeind staan in barre tijden, dit weekend ga je het beleven.

Wildplukken masterclass
Voor onze dagelijkse voeding zijn we afhankelijk geworden van supermarkten en delivery services. Maar dat is niet altijd zo geweest.. Vroeger zochten we ons eten zelf. Gedeeltelijk door te jagen, maar voornamelijk door zelf te zoeken en te plukken! De vrije natuur, zelfs de Nederlandse, kan ons gelukkig nog steeds in heel veel voedingsbehoefte voorzien! Daarom nodigen we een ervaren wildplukker uit, die meerdere boeken over dit onderwerp geschreven heeft. Zij zal ons mee op pad nemen en zoveel mogelijk van haar kennis over eetbare- en geneeskrachtige planten aan ons overdragen. Aan het eind van deze masterclass zullen we gaan koken met de producten die we in het bos gevonden hebben! 

Mobiliteit
Crazy Monkey Jim Olde Rikkert zal ons meenemen door verschillende bewegingstechnieken om uit onze kantoorhouding te breken. Hoe beweging bijdraagt aan beter weerbaarheid. Leren vallen. Leren klimmen. Van heel rustig bewegen tot snelle actie maar vooral spelenderwijs je reikwijdte ontdekken. 

Koud, warm, koud
Tijdens deze specialie wintereditie van The Resilience Weekend gaan we experimenteren met temperatuur.. We gaan ervan uit dat het eind November al lekker fris is in het bos.. Maar gelukkig hebben we een kampvuur, en een mobiele sauna.. En misschien gaan we ook nog wel iets doen met de technieken van Wim Hof… 😉

The Resilience Movement
Meten is weten! Welvaartsziekten en ongezond oud worden staan om de hoek.. Verbeterde weerbaarheid is de sleutel. Zowel fysiek als mentaal. Hoe om te gaan met de huidige manier van consumeren en bewegen in een tijd van 9 tot 5 kantoorbanen en fabrieksvoedsel? Tijn en Wout experimenteren samen al 6 jaar met verschillende methodes om letterlijk uit comfort te stappen. Door op verschillende wijze alles te meten wordt die data, samen met de eigen ervaringen van de experimenten, omgezet in kennisdeling. Practise what you preach! The Resillience Movement biedt verschillende tests aan om je huidige stand van zaken in kaart te brengen. Daarbij zijn er verschillende trajecten zoals intermittent living, vasten, dieet, microdosing, meditatie en beweging om je waardes te verbeteren. Bepaal zelf wat bij je past. Wij denken graag met je mee.

 

Country

Nederland

Type

Sport, Kennis en Kamperen

Dates

20,21,22 November

Companions

12 tot 16 personen

Price

275- per persoon

Status

Plekken beschikbaar 

Facts and Figures

INCLUDED:

R
Slapen onder de sterren, midden op de Veluwe
R
40 m2 algemene groepstent
R
Gezellige kampvuurtjes
R
Alle maaltijden, gekookt op open vuur
R
Onbeperkt Koffie, thee en drinkwater
R
Kampvuurtjes en kampeerstoeltjes
R
Bos-sauna
R
Trailrunning sessies
R
Meditatiesessies
R
Inspirerende masterclasses in de vrije natuur
R
Stilte en rust, gezelligheid en plezier

ExcluDED:

Q
Reiskosten naar locatie
Q
Tent, matje en slaapzak
Q
Je eigen waterfles

Expedition Everywhere

The name’s a lie. We don’t actually go everywhere. But rest assured, it’s on our list.
Meanwhile, we’ll just have to boast the numbers below.

World

Expeditions

Companions

Connections

Check out our Expedition Packages